26 mrt 2019 | 20:00

Luchtkwaliteit en onze gezondheid

Capucienessenstraat 8 | Sint Truiden 3800 | België | Kaart en routebeschrijving ›

Plaats: Cultureel Centrum Sint Truiden - Aanvang: 20 u. - Door Prof. dr. Tim Nawrot (U-Hasselt en KUL Leuven) en Frans Fierens
( Vlaamse Milieumaatschappij)

In samenwerking met CM-Limburg, Beweging.net en de Milieuraad van Sint Truiden.

SCHRIJF JE IN met een e-mail naar info@truienair.be

Prof. dr. Tim Nawrot is hoogleraar verbonden aan de vakgroep Biologie-Geologie van U-Hasselt en aan de eenheid Omgeving en Gezondheid van de KU Leuven.
Frans Fierens is wetenschappelijk medewerker voor de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) bij de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL).
Uit onderzoek blijkt een duidelijk verband tussen luchtvervuiling door fijn stof en gezondheidsklachten. Fijn stof veroorzaakt of verergert acute luchtwegenaandoeningen, tast op lange termijn de longfunctie aan en werkt hart- en vaatziekten in de hand. Een levenslange blootstelling aan fijn stof maakt dat elke Vlaming gemiddeld één gezond levensjaar verliest.
 
Over wat fijn stof doet met de gezondheid zal professor Tim Nawrot onze gastexpert zijn. Maar wat is fijnstof? Welke zijn de bronnen van luchtvertvuiling? Wat is de huidige toestand, evolutie en prognose? Dat zijn vragen waarop we best eerst een antwoord kennen alvorens we de impact op onze gezondheid goed kunnen inschatten. En zeker ook wanneer we tot actie willen overgaan om het tij te keren. Die antwoorden zullen ons worden toegelicht door Frans Fierens.
Meer informatie over fijnstof en de luchtkwaliteit in Sint Truiden vind je op www.truienair.be
Schrijf je in

Kom je ook?

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.

Vergelijkbare gebeurtenissen

Alle evenementen ›