Menselijker

Onze gemeente, dat zijn niet alleen huizen, straten, pleinen en parken. Mensen - jij en ik - vormen het hart van onze gemeente. Samen gaan we geen enkele uitdaging uit de weg en zorgen we ervoor dat niemand uit de boot valt.

  • In onze gemeente moet iedereen zich kunnen thuisvoelen. Discriminatie pakken we aan en we bouwen samen aan buurten waar mensen elkaar kennen.
  • Bij ons komen jong en oud samen. Kinderen kunnen zich uitleven en ontplooien. Ouderen mogen zorgeloos genieten van hun oude dag.
  • Onze streek bruist, en dat hebben ondernemers van het hele land en ver daarbuiten begrepen. We geven zuurstof aan lokale bedrijven en kmo's die bouwen aan een betere toekomst.

We zetten sterk in op Sint-Truiden als zorgstad en werken wachtlijsten weg. Hiervoor maken we prioritair de juiste middelen vrij. We zorgen er ook voor dat er voldoende en betaalbare kinderopvang is met sociale tarieven voor wie dat nodig heeft. In de stads-app creëren we ook de mogelijkheid voor organisaties om mogelijkheden tot vrijwilligerswerk te posten zodat iedereen die wil zich kandidaat kan stellen. 

 

Lokale Realisaties

Een sterke visie op veilige en duurzame mobiliteit

Fietsers en voetgangers verdienen een prioritaire behandeling in het centrum. Ze verkleinen files, verbeteren de luchtkwaliteit en zijn het meest kwetsbaar voor ongevallen. We maken werk van goede fietspaden en een fietsroutenetwerk. 

Lees meer ›