Voorakkoorden zetten de Truienaar buiten spel, het kan anders!

Groen pleit voor een gezond, eerlijk en menselijk beleid. Dat doen we niet alleen tijdens de verkiezingen maar elke dag opnieuw, onder meer door onze leden die in talrijke verenigingen en andere initiatieven het beste van zichzelf geven. Het zijn ook die ervaringen die aan de basis liggen van ons programma waarin élke Truienaar centraal staat. We vinden het niet kunnen dat politici onderling al bepalen hoe bevoegdheden verdeeld worden voor de Truienaar heeft gestemd.

Na lang trekken en duwen voelde de huidige meerderheid zich verplicht om toe te geven dat er een voorakkoord is. Dat moest wel gebeuren na de gelekte informatie in de kranten verscheen door een klokkenluider. Het voorakkoord heeft voor de huidige meerderheid een belangrijke strategische waarde. Het gevoerde beleid werd door velen niet gewaardeerd en een derde partij zal nodig zijn om een meerderheid te behouden. Groen verzet zich tegen deze ondemocratische praktijken en wil de Truienaar op de eerste plaats. 

Het is aan de Truienaar om te beslissen hoe onze stad er uit zal zien, dat hoort niet achter gesloten deuren te gebeuren. Opmerkelijk is ook het totale gebrek aan interne democratie binnen de meerderheidspartijen, we willen graag benadrukken dat bij Groen iedereen een stem heeft.

Reacties